Hus med Atelier i Fontarèches
Hus med Atelier i Fontarèches

2

Køkken
Køkken
Udsigt fra køkkenvindue
Udsigt fra køkkenvindue
Stue
Stue
Spisestue med et kik til køkken og atelier
Spisestue med et kik til køkken og atelier
Soveværelse
Soveværelse
Atelier

 

DSC_2959

 

Pris:                                          450.000 €

Beboelse:                                 263 m2

Stue:                                         26 m2

Terrasse:                                  71 m2

Gårdhave:                                 26 m2

Etager:                                       3

Badeværelse/toilet:                    1 (mulighed at lave flere)

Hvælvede rum:                           6  ( i alt 140 m2)

Opvarmning:                               Oliefyr + pejs

Garage:                                       23 m2

Balkon:                                         1

Stil:                                 Nedlagt vingård fra middelalderen.

Beliggenhed:                               I centrum af landsby

Udsigt:                                        Chateau, kirke, skov

Orientation:                                Øst. syd, vest

Swimmingpool:   Nej (mulighed for at installere senere)

IMG_0615

Grundplan
Plantegning

Grundplan

Plantegning

Grundplan
HUS MED ATELIER TIL SALG I SYDFRANKRIG

Plantegning

For omkring et år siden begyndte vi at tale om at sælge det store hus i sydfrankrig, som har været vores hjem i de sidste 24 år.
Nu har vi sat projektet i gang: huset er til salg.
Hvis nogen af jer drømmer om et stort hus fra middelalderen, får I chancen her!

Huset var tidligere en vingård, da vi købte det stod den gamle vinpresse stadig i et af rummene, der var båse til dyr og en krybbe til hestene.
Det er placeret højt, ca. 230 m. over havets overflade. Mod vest er der udsigt til en skov af pinjer og kastanietræer.
Mod øst er der udsigt til kirken og byens château, en imponerende middelalderborg med tårne og skydeskår, hvis høje stenmure rejser sig mod himlen.
Mod syd har vi en meget stor terrasse, hvor der hele året rundt er sol det meste af dagen.
Desuden er der en lille skyggefuld gårdhave til de varme sommerdage, kølet ned af en stor palme og et bambushegn.
Selve huset er komfortabelt, de tykke mure gør det køligt om sommeren, og holder på varmen om vinteren – Med hjælp fra oliefyret selvfølgelig.

Det ligger lige i centrum af en ganske lille landsby, Fontarèches, og foran huset breder den fredelige, grusbelagte kirkepladsplads sig, hvor tre ældgamle akacietræer strækker deres krogede grene ud mod huset og pladsen. Kirken, som er fra 1000- eller 1100-tallet, bliver sjældent brugt, men er meget smuk og er blevet restaureret for nyligt.
Alle husene i landsbyen er bygget af okkergule sten, som lyser i solen, og sol er her masser af: Det er netop i denne region at der er flest solskinstimer i hele Frankrig.

Omkring år nul lå her en romersk villa, Villa de Fonte Erecto (“Villaen med den sprudlende kilde”), som blev udgangspunktet til den nuværende by. Engang i 1500-tallet blev navnet ændret til det nuværende: Fontarèches. Kilden springer stadig, dog mere adstadigt.
Byen ligger på en klippe på højsletten, omgivet af store øde strækninger med skov og lave stedsegrønne vækster. La Garrigue kaldes dette landskab, og her kan vi gå i timer uden at møde andre end vildsvinene og kaninerne.

I forbindelse med at vi har sat huset til salg, er der blevet udarbejdet en rapport om huset. (diagnostic immobilier) Det er obligatorisk her i Frankrig, når man sælger et hus.
Eksperten sagde, at det er et godt og sundt hus, og det har vi også altid selv følt. Desuden har det fået energimærke C, hvilket er exceptionelt godt for et så gammelt hus. Vi tror, det er fordi vi med vores danske øjne, som er vant til et noget koldere klima, har kunnet se, nøjagtig hvor der skulle sættes ind med isolering.
Vi har altid været meget glade for at bo her.

Nu hvor vores beslutning er taget, vil vi udnytte den tid vi stadig bor her til at genopleve de steder og begivenheder som har været med til at gøre vores liv her så indholdsrigt.
Om to uger starter det store, årlige trøffelmarked i Uzes, 12 km herfra.
Vi vil, traditionen tro, spise frokost på en af byens mange små restauranter. Der serveres i den anledning tre retter, alle tilberedt med trøfler. Måske køber vi også en trøffel med hjem til at parfumere vores egne retter.

Og så nærmer foråret sig!

Sidst i februar dækkes mandeltræerne af skyer af hvide og lyserøde blomster. De følges op af abrikostræernes lyserøde blomster og næsten samtidig ferskentræerne, kirsebærtræerne, og til sidst æbletræerne. Hele landskabet lyser af blomsterskyer.
Aspargesmarkerne er allerede nu dækket af lange, lige rækker plastik. De tykke, saftige asparges høstes i slutningen af marts måned. Vi plejer at købe fem kilo ad gangen hos den lokale producent.
Vinmarkerne står nu nyklippede og parat til at skyde lange, nye stængler. De venter til Maj måned med at skyde, mens nattergalene synger som vilde.
Legenden siger, at en nattergal engang blev fanget af vinens slyngtråde mens den sov. Det er grunden til at den synger hele natten – for at holde sig vågen.
Mange af vinmarkerne er blevet plantet indenfor de 24 år vi har boet her. Der bliver nu satset på en vin af høj kvalitet: Ikke langt herfra ligger de kendte vinområder Gigondas, Lirac, Chateauneuf-du-Pape, og Frankrigs bedste rosé-vin, Tavel. Den vin, der gror på de marker vi går igennem på vores daglige tur, giver nu en vin der godt kan klare sig i sammenligning med disse store, kendte mærker.

Vi vil også gense de større byer heromkring: Nîmes, med den store romerske arena, Avignon med pavepaladset, og Pont du Gard, det imponerende, romerske bygningsværk som førte vand fra en kilde i Uzès til byen Nîmes, 50 km derfra.
En anden seværdighed vi har planlagt at gense i den nærmeste fremtid, er de store, nedlagte okkerbrud, hvis mange varierede og lysende farvetoner altid har været et af udgangspunkterne for mine malerier.

Email:
uffechristoffersen@orange.fr

Reklamer

En kommentar til “HUS MED ATELIER TIL SALG

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s