STOR KUNST, DER APPELLERER TIL HELE DIT FØLELSESREGISTER

06. Orange tiger. 73x92 cm. 2013
06. Orange tiger. 73×92 cm. 2013

 

Galleri Flintholm – viser noget af vores bedste samtidskunst

Galleriejer Litten Gervang inviterer alle kunstelskere til store oplevelser med en ud- stilling der kaldes ”10 kunst- nere, 10 år på Flintholm”. Lige fra starten i 2003, har ideen være at skabe de smukkeste rammer til kunsten, og med ekstraordinære kunst- nere. Og man må sige at det er lykkedes at leve op til principperne! På 600 kvadratmeter i 2 etager, vises et udsnit af kendte kunstneres værker. Både malerier, skulpturer, krukker og figurer af en meget høj kvalitet. Udstillingen løber frem til den 8. december, og der er åbent torsdage kl. 13-17, og lørdag-søndage 12-16. (Entré). Når Galleri Flintholm holder udstillinger, så trækker det kunstinteresserede fra hele landet. Alene til ferniseringen lørdag den 2. november var der mellem 600 og 700 besøgende, supplerer Litten Gervang.

Maskotten Ejvind byder vel- kommen
Galleri Flintholms flotte tårn- bygning udgør indgangspartiet. En rondel, ja faktisk en gammel fodersilo, som er ombygget til et arkitektonisk mesterværk. Her møder gæsterne Maskotten Ejvind”. En legemsstor lidt abstrakt skulptur, skabt af den tyske kunstner Frank Paul fra Berlin. Titlen er: ”Den sidste arbejder fra Østberlin”. Desuden er der her en meget smuk keramisk krukke, skabt af Per Weiss. Inde i gallerisalen er der flere af Per Weiss’ krukker.

Man træder ind i en stor galleri sal af utrolig skønhed. Mere end 100 nye kunstværker bliver præsenteret. Skabt af 6 malere, 3 keramikere, og en billedhugger. Alle 10 kunstnere hører til i kunstens 1. division:

AnetteWier,Arne Haugen Sørensen, Dorthe Krabbe, Gunleif Grube, Judit Ström, Jørgen Pedersen, Lene Regius, Per Mølgaard, Per Weiss og Uffe Christoffersen.

Malerier og skulpturer, der appellerer til dine følelser! 

Uffe Christoffersens koloristiske tigerbilleder er motiver man kan forholde sig til, men varierer i kraftfulde penselstrøg rent farvemæssigt.

Arne Haugen Sørensen er helt unik. Han er et af dansk kunsts største navne. Galleri Flintholm viser hans lidt mytiske, religiøse billeder. Man svømmer helt hen i drømme ved hans variationer af ”Ikarosfald”. I ved ham Ikaros i den græske mytologi der fløj højere end hans vinger kunne bære..

Blandt malerierne er der også en række farvestrålende keramiske krukker, med afrikansk accent, skabt af keramikeren Lene Regius. Jørgen Pedersen har nogle abstrakte skulpturer med, skabt i bronze og det er helt utroligt hvordan han kan skabe liv i det ellers kolde, rustfri stål.

På 1. sal er der en udstilling af kunstnergruppen Cobra. Her er blandt andet Carl-Henning Pedersens malerier skabt i 1974 stadig fuld af vitalitet og farvestyrke.

En udstilling, der er et rent sansebombardement.

………………………………………

Fra Den Lille Avis. Tirsdag den. 12 november 2013

 

Reklamer