Man ska ku li lortet

Uffe-Christoffersen-

Billedserien “THE JUNGLE TIGER” handler om farver, energi og bevægelse. Det er tiger motiver der er inspireret af den Kinesiske måde at opfatte tigeren på.
Jeg tegnede først motiverne, hvorefter jeg gav motiverne farver på min computer. Det program jeg bruger i dag er Corel Painter 12. som er det nyeste og mest avancerede malerprogram der er til rådighed i øjeblikket. Ved at bruge dette ”Painter” program kan man tegne frit på et dokument og gemme sin tegning på computeren. Da man hele tiden har sin originale tegning gemt som en fil kan den bruges på mange forskellige måder, uden at man ødelægger den med sine eksperimenter.

Derefter har jeg malet 8 akvareller med det samme motivAkvarelfarverne jeg maler med er farvepulver jeg har blandet med gummi arabicum (lat. ‘arabisk gummi’) oprørt med vand, som kan bruges som bindemiddel til akvarelfarver.

Det papir jeg bruger er håndlavet her i Frankrig. Det vejer 400 gr. og er fremstillet af Moulin de Larroque. (Læs mere på en af mine sider HER).

På den måde har jeg lært de 8 nye motiver godt at kende, og er begyndt at holde meget af dem, hvilket jeg tror er meget vigtigt, da et stærkt og positivt engagement derved kan komme til udtryk i maleriet.

Når man maler, så skal billederne råbe på en hver morgen, råbe at jeg skal ind at male på dem, for de vil videre i deres process, det er dem der bestemmer (tror de), –og på den måde ved jeg at udtrykket kommer fra mig selv, der er en “dialog” mellem billederne og en selv. Sådan er det nu med billedeserien “THE JUNGLE TIGER”, grunden er også at de har været lang tid undervejs i mit sind, før jeg kunne begynde den møjsommelige start med de første tegningerne.
I det lidt grove malersprog, der til tider kan være blandt kollegaer siger man “Man skal kunne lide lortet”, og det betyder i virkeligheden at man må acceptere de billeder der er nødvendige for en at male, selvom det til tider ser lidt ejendommeligt ud, og man tænker jo også, på hvad andre mon synes om billederne…

Reklamer