OM AT MALE TIGERSTRIBER

03.-97x130-cm.-2013. www.uffechristoffersen.net
03.-97×130-cm.-2013. http://www.uffechristoffersen.net

Hvis man tegner en figur kun ved hjælp af nogle enkelte linier  kan det let blive en omgang konturtegning som bare består af nogle streger der ikke giver nogen form eller volumen. En af de eneste malere her i Europa der har været i stand til, ved en enkel streg, at kunne give form til en figur er Henri Matisse.

En af grundene til at jeg maler tigre er, at når jeg tegner figurerne kan jeg få volumen frem ved hælp af dyrets striber. På denne måde kan jeg få de flotte striber som dyret har, til at indgå i mit maleriske udtryk. Lange penselstrøg der giver et dynamisk udtryk og samtidig beskriver dyrets volumen. Disse striber er også med til at give billedet en rytme således at dyret indgår i helheden som en naturlig følge.

Efter at have tegnet figuren op med kridt maler jeg stregerne op med en hvid pastos farve. Ind i denne våde farve maler jeg en sort som bliver tonet af den hvide. Hvis den hvide farve ikke var der ville den sorte blive meget død og entydig. Det ville for mig være meget svært at komme videre med det efterfølgende farve lag hvis ikke den sorte var “åben” med alle sine nuancer…

06.-130x97-cm.-2013. www.uffechristoffersen.net
06.-130×97-cm.-2013. http://www.uffechristoffersen.net
Reklamer