Søndags frokost

Image

Efter at have nydt “mors frikadeller”, er der ikke noget så dejligt som at slutte et søndagsmåltid med den lokale gedeost.
Gedeosten fra det område hvor vi bor, er meget berømt i hele Frankrig på grund af dens smag. Det forstår jeg godt, for den smager himmelsk, især med et glas Lirac rødvin til og hjemmebagt brød.

Disse tre ting, går op i en højere enhed, som desværre få har mulighed for at opleve i deres liv. Hvis man tager en af disse tre komponenter ud af sammenhængen, mister den sin magiske virkning, af beruselse, nydelse og smagsoplevelse.

Jeg husker stadig med stor forundring en middag her i Frankrig hvor jeg besøgte nogle svenskere, der serverede ost med hvidvin til og uden brød. Det var en oplevelse af åndelig fattigdom, i sær da jeg kiggede rundt på deres vægge, hvor der hang ufatteligt dårlige malerier, så de to ting hang sammen i dette hjem.

Altså: Ost, rødvin og brød bør ikke skilles ad🙂

www.uffechristoffersen.net